Podziel się wrażeniami!
Wiosenne zabawy
wiosennie
Kilka pocztówek z Kalisza
Ogrodzieniec
Hmmm... kadry fajne, ale robisz tym zdjęciom coś takiego, że mnie od nich odpycha
Jasne partie musiałbyś trochę przyciemnić chyba, bo dają po oczach, przez co czuję się jakbym faktycznie stał tam w ostrym słońcu
masthere napisał(a):
Jasne partie musiałbyś trochę przyciemnić chyba, bo dają po oczach, przez co czuję się jakbym faktycznie stał tam w ostrym słońcu
Trochę przepalone te zdjęcia się wydają - zwłaszcza widać to na 72, później już jest lepiej W takich warunkach może lepiej naświetlać tak, aby partie w słońcu były odpowiednio naświetlone, a później w RAWach rozjaśnić trochę cienie. Bo generalnie zdjęcia mi się podobają, ze wskazaniem na 75
M.z. najlepsze z Podzamcza to 75, choć osobiście przeszkadzają mi ci ludzie rozwaleni pod murem - starałbym się usunąć w ogóle ludzi z tego zdjęcia.
I jeszcze - co Ty zrobiłeś z tym zdjęciem, przecież to nie późny zachód - piszesz iż w ostrym słońcu wszystko było - mury zamku w Ogrodzieńcu są białe, a tu jakieś brązowe wyszły...
Tadeusz napisał(a):
I jeszcze - co Ty zrobiłeś z tym zdjęciem, przecież to nie późny zachód - piszesz iż w ostrym słońcu wszystko było - mury zamku w Ogrodzieńcu są białe, a tu jakieś brązowe wyszły...
stasiek2002 napisał(a):
tam niestety takie ostre światło było - jakieś 4 godziny do zachodu słońca, a ja nie mogłem tam tak długo zostać, choć bardzo bym chciał.
A gdzie na 75 są bliki? I od czego?stasiek2002 napisał(a):
To bliki tak zabarwiły