anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

peterquistgard
Poszukiwacz

[VAIO SVE1713L1EW] Co zrobić żeby to normalnie działało z WIN 8.1?

Po pierwsze dzień dobry wszystkim. To jest mój pierwszy post na forum. Ale do rzeczy:

Od jakiegoś już czasu mam VAIO SVE1713L1EW - komputer fajnie wygląda i chyba tutaj jego funkcjonalność się kończy... Najpierw był systyem oryginalnie wgrany przez producenta - ledwo to wszystko chodziło (komputer oczywiście kupiony nowy ze sklepu). Zdecydowałem się na samodzielną reinstalację systemu bez zbędnych programów. Miałem swoją płytkę z Windowsem, znalazłem wszystkie sterowniki, zainstalowałem działa - fajnie, tyle że mój 4lata starszy Lenovo z core2duo uruchamia się 2x szybciej. Okazało się mało pamięci - dokupiłem mu kość 4GB, teraz z 8GB na pokładzie komputer nie korzysta może tak często z swap'a, ale dalej muli jak jakiś stary grat. Aha - robię na nim strony internetowe, grafikę na potrzeby tych stron. Nie gram w gry, nie potrzebuje zatem niewiadomo jakiego demona. No to wygooglowałem iż problematyczna jest aktualizacja z win8 do win 8.1 - no niby faktycznie na samym 8 jaki szybciej mu się trochę chodziło. Jednak wolę win 8.1, więc zakupiłem nowego Windowsa z kluczykiem zainstalowałem i rewlacja, vaio zaczęło działać przyzwoicie. Niestety problemem stały się sterowniki.

Na Win.8 wyglądało to tak: Po instalacji systemu kolejno instalowałem:

1 sterowniki od grafiki

2 Sony firmawer extension....

3 Qualcomm atheros bluetooth

4 Realtek pcie card reader

5 Synaptics ps2 port touch pad

6 Sony wireless state device (to załatwiało sprawę ostatnich dwóch urządzeń z wykrzyknikiem)

I po tych sterownikach, w menadżerze urządzeń miałem wszystko zainstalowane i wszystkie programy działały.

Po przesiadce na świeżą instalację win8.1 jakbym nie kombinował z kolejnością to zawsze mam 2 żółte wykrzykniki

Właściwości urządzenia pokazują Kontroler LPC mikroukładu Intel(R) HM76 Express - 1E59

Oby dwa urządzenia mają takie same właściwości. Oczywiście brak tych urządzeń wiąże się ze znanym problemem z hibernacją i niepasującą baterią.

Czy jest ktoś kto wie jak to zrobić by wszystkie urządzienia pod czystą instalacją pod win8.1 wreszcie ruszyły? Już mam dość tego całego vaio....

Pozdrawiam.

Kto dodał ten temat do Ja też