Podziel się wrażeniami!
Na poczatku kamerka dzialala, rozmawialam na skajpie.
Teraz nie dosc ze nie ma w ogole na skajpie przycisku zeby wlaczyc kamerke, w ustawieniach skypea w ogole nie widzi zadnej kamerki, dodatkowo jak sprawdzalam menedzer zadac to tam tez nie widzi zadnego sprzetu do obrazowania.
czy mam zainstalowac sterowniki, czy zglosic to do naprawy?
moj model: SVF152A29M
dzieki za pomoc!:)
Mam inny model Vaio - ale mialem te same objawy. Laptop nie widzial kamerki. Kombinowalem strasznie - wyszukiwalem nowe sterowniki, instalowalem je i nic. W "Menedzerze urzadzen" w ogole nie bylo :Urzadzen do obrazowania".
Skype nie widzial kamery i ...wtedy niechcacy znalazlem rozwiazanie;) Wystarczylo poruszac delikatnie ekranem laptopa (tzn pionowa jego czescia : ) i nagle....laptop znalazl styk i kamerka sie uruchomila. Kamerka musi miec jakies kiepskie styki i poruszenie ekranem powoduje ze laptop gubi sygnal i twierdzi ze nie ma kamerki. Mam nadzieje ze to pomoze:)
Mam ten sam problem z kamera vaio SVF152A29M. Móglbyś dać znać jak ten problem rozwiązałeś ?
Hej, jak juz pisalem u mnie byla to usterka fizyczna.
Jesli masz wlazocnego Skype's - wchodzisz w Narzedzia - Opcje - ustawienia wideo.
i jest komunikat, ze "Skype nie znalazl kamerki" - docisnij reka, palcem kamerka chwytajac z obu stron obudowe laptopa - po kilku delikatnych nacisnieciach moj laptop jednak znalazl kamerke.
Mam nadzieje ze bedzie to pomocne.
u mnie poskutkowało "namacanie" kamery i styków! dzięki
laptop sony vaio svf 1521c6ew nie wykrywa wbudowanej kamerki
A coś więcej możesz powiedzieć?