anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

JennyM

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

JennyM

Na początek, w kwesti przedstawienia pierwszych efektów mojej nauki i przygody z Alfą przedstawiam wam 3 moje ''dzieła''

Message was edited by: JennyM-----

668 ODPOW. 668
docentstopczyk
Początkujący

dopóki nie zrobiłem zdjęcia motylowi to nie zdawałem sobie sprawy, że one mają takie dziwne mordy :)

i te ssawki/języki - moc

EDIT
Kolego docencie - nie powinno się wstawiać swoich zdjęć do czyjegoś albumu, chyba za wyraźna zgodą właściciela tegoż - a jak koniecznie trzeba coś zobrazować to dajemy link raczej...

Tadeusz

Melanie------
Początkujący

zdecydowanie odszedl :slight_smile:
57 :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
Matti-----
Początkujący

gały ma dobre ale nie jest moze czasem troche przeostrzony?:)

BuBu__
Początkujący

fajna wrzuta, choć wiem, że stać Cię na troszkę ciekawsze kadry :thumbsup:

Starosta.
Początkujący

56 i 57 - zły balans bieli. Samoloty zamiast być białe są niebieskawo-zielonkawe.
58 - ciut jaśniejsze mogło być
59 - dla mnie ok :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
tweety------
Początkujący

Sporo ciekawych fotek od mojej ostatniej wizyty, a najbardziejsze to 14,21,22,30,33,35,36,39,40,42,43,44,45,46,47,48,49,58,59 :c4

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Witam, mam pytanie, jakim obiektywem robiłaś 59 ?. MACRO czy to jest crop? Z zasady wogóle nie krytykuje zdjęć - bo najłatwiej jest krytykować. Bardzo podoba mi się kadr, oglądałem kilkukrotnie to zdjęcie, ale jest strasznie kiepsko z ostrością jak na macro. niby GO jest dobre. Osobiście dla mnie dobre zdjęcie troszkę traci na braku ostrości. Ogólnie ostrz zawsze na oczy.
56,57 - mają lekko niebieska dominantę, i są chyba za ciemne,mi osobiście 56 przypadła do gustu, niebieski nadaje świerzości.
Rób RAW-y, nie bedziesz miała problemu z balansem bieli. Poza tym można bardzo dużo wyciągnąć z Raw-a, np. EV +, (56,57).
Pozdrawiam serdecznie, dużo dobrych fotek życze:).

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

docent stopczyk, Melanie, Matti, BuBu_, Starosta, tweety, FotoFantom, dziękuję za wizytę i opinie.
Odpowiadam po kolei:
docent stopczyk też przedem nigdy nie zwracałam uwagi na te ''motyle mordy'' :slight_smile:
Matti wyostrzałam po zmniejszeniu, więc może taki efekt się zrobił, nie celowy
BuBu_ pojechałaś mi, masz rację, stać mnie na więcej :thumbsup:
Starosta, FotoFantom jest zły balans bieli i tu mnie czeka metoda prób i błędów, ponieważ te fotki robiłam Tairem, mało jeszcze znam ten obiektyw i czasem mnie zaskakuje. Nie wyczułam go jeszcze dobrze jesli chodzi o EV, jest odchyłka od normy na +.
FotoFantom spróbuję z RAW, zobaczę co z tego będzie.
Co do motylka to przypadkowa w zasadzie fotka robiona kitem, polowałam na chmurki z balkonu, przyleciał na chwilę, nawet nie zdąrzyłam mu cyknąć rozłożonych skrzydełek i odleciał :c3
Dziękuję za wszystkie uwagi i sugestie, są dla mnie bardzo pomocne, zwłaszcza te tzw krytyczne, służą ku nauce.

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

:) tak myslałem , że kitem. Jak kitem to to zdjęcie jest super. Polecam Raw-y, wbrew pozorom , nie sa takie straszne , a można bardzo dużo. Ja osobiści po kilku straconych fotkach ( trudnych do wykonania, z uwagi na czujność zwierząt ) zrezygnowałem z JPG, potem nie masz tak dużo pola do manewrów jak w RAW.

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz