- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Jak z grać filmy ze starej kamery Sony DCR-TRV12E?
Jak z grać filmy ze starej kamery Sony DCR-TRV12E (rocznik 2003)
https://www.sony.pl/support/pl/product/DCR-TRV12E
na notebooka, który nie ma firewire?
Mam bardzo nowoczesnego Asusa ale nie ma firewire, tylko HDMI i inne wejścia, ale nie firewire.
Czy to jest w ogóle możliwe?
Mam też o wiele starszą Toshibę z i.LINK® (IEEE 1394), a więc jest firewire, ale… ona pociągnie tylko windows XP i tu się nie dało zainstalować PlayMemories Home.
Czy ktoś by pomógł zdobyć stare sterowniki do tej kamery, tzn. z ok. 2003… i analogicznie starszą wersję PlayMemories Home?
Przez USB się nie da bo żaden z komp nie widzi kamery i żąda sterowników, a ja ich nie mogłem nigdzie znaleźć w Internecie.
Jakieś inne rozwiązania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękujemy za zapytanie.
Pod poniższym linkiem znajdują się szczegółowe informacje dotyczące zgrwania filmów:
Istanieją karty i adaptery umożliwiające wyposażenie laptopa w wejście Fireware, bądź zamiast korzystać z PlayMemories spróbować z wykorzystaniem Windows Live Photo Gallery.
Czekamy na informację zwrotną.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy można zdobyć stare drivery do tej kamery
lub starsze wersje programu do zgrywania filmów na windows XP?
Przecież to nie mogło zniknąć bez śladu, może jest w jakimś archiwum lub jakimś innym miejscu?
Niestety sam tego nie znalazłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli potrzebujesz wersji PlayMemories wcześniejszej niż z 2015 roku, najlepiej skontaktowac się z supportem za pośrednictwem formularza: http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?pdp=DCR-TRV12E&cat=prd-dime-cam. Po nawiązaniu kontaktu, przedstawić sytuację. Być może dział techniczny posiada w swoich zasobach starsze wersje aplikacji.
Pozdrawiamy, zespół Sony.