- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie na sofcie 6.7546 nadal pikseloza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ktoś testował moduł na najnowszej wersji oprogramowania z września 2024 (wersja 6.7612) ? Aktualnie nie mam karty i nie mam jak sprawdzić czy coś poprawili. Chociaż już przestałem w to wierzyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety jeśli chodzi o pikselozę to nic się nie zmieniło, a nawet od jakiegoś czasu w ogóle obrazu nie ma. Ja już przestałem wierzyć że coś poprawią i oglądam telewizję przez internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Powinniśmy świętować kolejne rocznice pikselozy . Niedługo pyknie 4 latka pikselozy . Sorry za żart bo przechodziłem to samo co wy , ostatecznie UPC sprzedane Playowi który pozbył się modułów i problemu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pikselozy aktualizacje nie naprawią, bo to problem sprzętowy. U mnie też po czasie skończyło się całkowitym brakiem sygnału przez moduł. Problem zgłosiłem, bo kończy się gwarancja, przyszedł technik, wymienił płytę główną i tv działa jak nowy. Ciekawe jak długo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie łudził bym się nadzieją ze długo pochodzi u mnie 4 płyta i znowu to samo się zaczyna pojawiać.rok czasu od ostatniej wymiany płyty może mniej;/gwarancja się już skończyła u mnie,jak już nie będzie się dało oglądać to będę musiał przejść na dekoder od play;/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A to nie jest tak, że po wymianie jest rok gwarancji na płytę? Tak mi powiedział technik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Właśnie nie wiem czy po wymiany jest jakaś nowa gwarancja na daną część czy nie czy nie:/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Technik powiedział że na płytę są dwa lata gwarancji.