Podziel się wrażeniami!
Chcialabym sie podzielic z wami moimi foteczkami zdjatka robie od roczku panasoniciem lumixem DMC-FZ7.
bertone1982 - masz własny album i tam zamieszczaj Swoje zdjęcia
paulina napisał(a):
próbowałam zrobić ładne zdjęcie macro kory drzewa ale niestety bez statywu Mój błąd
bertone1982 napisał(a):
Kora drzewa ... raz zrobiłem
A mam ...
Sorka
Haha
P.S.
... nie miałem statywu
Wiesz rączka i tak lata
Nie wiem czy dobrze wyszło wahałam sie przed wrzuceniem ale człowiek uczy sie na błędach
Sony to jest zupełnie inny aparat zostało Mi troche nawyków z lumiksa...
Miałaś takie ustawienia: f /7,1 czas 1/125 sek ISO 100
Jeśli obawiałaś się że zdjęcie będzie poruszone to mogłaś spokojnie zmienić ISO na 200 i/lub dać niższą przysłonę uzyskując tym samym szybszą migawkę.
pewne analogie istnieją
instrukcję przestudiowałaś, czy poznajesz aparat bez niej?
przepraszam jeśli się wtrącam zbyt ...
Creatoor napisał(a):
Miałaś takie ustawienia: f /7,1 czas 1/125 sek ISO 100
Jeśli obawiałaś się że zdjęcie będzie poruszone to mogłaś spokojnie zmienić ISO na 200 i/lub dać niższą przysłonę uzyskując tym samym szybszą migawkę.
norobob napisał(a):
pewne analogie istnieją
instrukcję przestudiowałaś, czy poznajesz aparat bez niej?
przepraszam jeśli się wtrącam zbyt ...
Dawno mnie tu nie było
Jeżeli chodzi o korę drzewa to ciekawy kadr
Kwiatkami mnie kupujesz
A chłopak sympatyczny
A jeżeli chodzi o techniczne sprawy to Creatoor i inni już napisali konkretne rady
Dzięki Starosta
Że dawno Cię nie było to wiem
ale co Miałeś komentowac....dłuższy czas nic nie wstawiałam...usprawiedliwiony
pozdrawiam
Mnie tu jeszcze nie było
Na wstępie gratuluję zakupu Będę ci dopingować, bo sama całkiem niedawno stalam sie posiadaczką Alfy, więc wiem jak to jest
Pierwsze fotki cieszą jak chol..a Po czasie, czasem dłuższym, zaczyna się dostrzegać w nich wady. No i z poczatku foci sie i foci i foci , żeby poznać funkcje aparatu... a jaka przy tym nieraz radocha jest
Z debiutu najbardziej przypadł mi do gustu gołabek czyli nr 1
No kora...nie za bardzo ale domyślam się że możesz mieć do niej "matczyny" wręcz stosunek, toż to pierwsze próby makro .
Z czasem, po opanowaniu funkcji aparatu będzie coraz lepiej i ciekawiej tu u ciebie
Wrócę to znowu