Podziel się wrażeniami!
Bardzo jestem ciekawa waszego zdania na temat moich zdjęć.^^
Jestem przygotowana na krytykę i proszę o ewentualne rady.
ace napisał(a):
Jestem przygotowana na krytykę i proszę o ewentualne rady.
tompac napisał(a):
ace napisał(a):
Na trzecie rozciągam zasłonę milczenia
Pomyślalam ze dodam jescze zdjęć.
A oto one :
ace napisał(a):
Pomyślalam ze dodam jescze zdjęć.
A oto one :
Zachody - cienie zbyt smoliste, poszukaj o kompensacji lub o filtrach połówkowych szarych, idealnie by się spisały. Matryca widzi jakby węziej od jasności do czerni niż nasze oko i trzeba sobie z tym radzić.
5 i 6 detale niszczą nawet ciekawy efekt - na 5 jakaś gumowata kropla z prawej a do oczu z prawej przyczepił się włos. Takie rzeczy w tak wystudiowanej scenie nie mają prawa się znaleźć ale i tak niezłe, choć takich zabiegów z oczami bardzo nie lubię, 5 znacznie lepsze.
Traktor nawet ciekawy ale znów kompensacja i mniejsza rozpiętość tonalna matrycy w porównaniu z naszym okiem, lewy górny róg to tzw. przepalenie, są tam zgubione szczegóły w jasności.
dla mnie, jak na początek, to jest co najmniej dobrze +, poczytaj o karowaniu i kompensacji naświaetlania i o samym naświetlaniu.
ps numerujcie zdjęcia, łatwiej komentować.
No to odwołując się do rady będe dodawać zdjęcia Kategoriami ^^
A więc teraz `Niebo pod wieczór`
dlaczego zatrzymaliśmy się na zachodach słońca?
to chyba najczarniejszy scenariusz gdy ktoś swoją fotografie kończy na zachodach słońca, po zachodzie przychodzi noc ale po nocy mamy nowy dzień
Zgadzam sie z tompakiem prubój zobic zdiecia cekos barzdiej ciekawego jak zachody słońca ale wegług mnie idzeisz w dobrym kieruynku, cwicz dalej