Podziel się wrażeniami!
chce tu zamieszczać fotki do ogółnej krytyki i prosze innych o niewstawianie swoich fotek w tym poście!!!
czekam na krytyke do zdjęcia kieliszka
23 i 24 bardzo ładne, podobają mi się
25 - najlepiej się prezentuje jak dal mnie
26 - te badyle na PD szpecą zdjęcie trochę
I na 26 chyba się kadry rozjechały (HDR) bo badylki jakieś podwójne?
23 - dla mnie fajne
z dziełeczki takie tam
18/19 - no ten pomysł, na zabicie nudy mi akurat nie przypadł do gustu
20 - tu niestety zabrakło Ci ogniskowej - wiadomo, nie sprzęt robi zdjęcie, ale potrafi człowieka mocno ograniczyć
na szczęście, zawsze można taki problem rozwiązać
21 - nieostre
22 - korzystałeś z odwrotnie przymocowanego szkiełka ? ja bym przykadrował na kompie do kwadratu
23 - fajny kolorek roślinki
24 - ładne (szkoda, że takie małe wrzuciłeś )
25 - niestety, landszafcik jakich dużo. Nie ma na nim ciekawego widoczku.No i nie widzę w tym hdra (ale to akurat na plus
26 - nie wiem jak to zrobiłeś, ale widzę podwójnie gałązki na dole
27 - dziwnie przyciąłeś
28 - wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu ?
ja bym je rozjaśnił troszkę i inaczej przykadrował - tak by nie było aż tyle wolnej przestrzeni nad kwiatkiem
pozdrawiam,
kris
po zmniejszeniu nigdy niewyostrzałem i staram sie robić (niewiem czy wychodzi) zdjęcia bez obrabiania ich w photoshopie (pomijając te nieudane próby HDR-a) zmieniam tylko rozdfzielczość i czasami ale to żadko Poziomy (ma ktos może jakiś mały poradnik jak mam delikatnie poprawić fotke był bym wdzięczny)
w związku z prośbą autora albumu - posty ze zbędnymi dyskusjami zostały usunięte.
alpol6 napisał(a):
po zmniejszeniu nigdy niewyostrzałem i staram sie robić (niewiem czy wychodzi) zdjęcia bez obrabiania ich w photoshopie
alpol6 napisał(a):
Poziomy (ma ktos może jakiś mały poradnik jak mam delikatnie poprawić fotke był bym wdzięczny)
Kwiatki ładne
Choć można je wykadrować bardziej żeby nie było tyle wolnej przestrzeni (tak jak wspomniał kris)
Warto też trochę je podostrzyć Zawsze mam podgląd jak po zmniejszeniu wygląda zdjęcie nie podostrzone a jak podostrzone. I widać różnice .... oczywiście na plus
pobawiłem sie troszeczke przeskalowałem je
powiedzcie mi czy te inteligentne przeskalowanie niezabardzo zniszczyło mi kadr widze zmiane w trawie
mam mały problem i prosze o rade niewiem czy ktos sie orientuje mam w swoim aparaciku obcje zdjęcia 8mpxF oraz 8mpxN F-fine (512zdjęc) N-normal (1024) a w niedziele jade do karpacza i boje sie że te 512 zdjęc może być mało (oby) ale niewiem czy opłaca sie zmieniać tą jakość (gdzieś czytałem że to fine można łatwiej przerabiać i jest mniej skompresowane ale robiąc zdjęcia i ti i tu niewidzaiłem różnicy) co polecacie
A przy okazji co polecacie w fotografi w górach jakieś specjalne wymagania są do fotografi krajobrazowej bo zabardzo sie nieorientuje (kto pyta nie błądzi)
ja bym przełączył z "Large" na "Medium"
czyli ok. 4 Mpix - powinno spokojnie wystarczyć