Podziel się wrażeniami!
i ja postanowiłem pokazać forumowemu gronu swoje prace
zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii - przyjmę krytykę na klatę, więc bez obaw
Pierwsze dwa - takie typowe, poprawne zdjęcia - portrety. Bo portret to nie tylko twarz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Portret" target="_blank
To ostatnie, to już przejaw "krisizmu" czyli portret cięty w sposób charakterystyczny dla twórcy, tu: krisa, polegający na mocnym cięciu, odrzucającym elementy "nieistotne" czyli nie będące twarzą.
Tu mamy wczesną odmianę krisizmu. W późniejszej, portret charakteryzuje się ukazaniem starannie wybranego fragmentu postaci, z dużą ilością pustego miejsca na reszcie kadru, często w tym celu dodatkowo wydłużanego/rozszerzanego..
Edit: to wyżej, to całkiem poważny opis. Bez krzty ironii, sarkazmu czy próby żarcików.
Tadku http://klubkm.pl/forum/images/smilies/notworthy.gif
sobie te słowa zapiszę
i faktycznie te zdjęcia to taki wczesny krisizm....
jak patrzę na swoje pierwsze sejse to już tam widać to coś co już ma swoją nazwę
Hey
Osobiście też podobają Mi się twoje ciecia i ta trzecia foteczka bardziej Mnie ujeła .
Jeśli chodzi o stwierdzenie Tadeusza to nie moge wypowiedzieć sie o wszystkich fotkach bo nie znam Twoich wcześniejszych prac, ale te które dotej pory zamieszczasz pokrywaja sie z tezą przedmówcy.....
pozdrawiam....
paulina napisał(a):
Jeśli chodzi o stwierdzenie Tadeusza to nie moge wypowiedzieć sie o wszystkich fotkach bo nie znam Twoich wcześniejszych prac
paulina napisał(a):
le te które dotej pory zamieszczasz pokrywaja sie z tezą przedmówcy.....
Po prostu: "Samba pa-ti" - dodam, że to jeden z moich ulubionych utworów (w ogóle, nie tylko Santany).
no ładny i moim wymarzonym szkielkiem ..chociaż.. exif zawiera tylko:
Orientacja obrazka: 1
Data i czas modyfikacji pliku: 2007:03:13 22:58:19
Oprogramowanie: Adobe Photoshop 7.0
a moje gołąbki jak je natura stworzyła. jak bede miał chwile to popracuje nad nimi i moze wstawie.
)
co do pani Anety ładne i niebanalne kadry. tylko dlaczego nie użyles wygladzania skory w pozniejszej obrobce?
jezusie mam nadzieje ze Pani modelka tego nie czyta:D
chociaż.. exif zawiera tylko:
Hej
mam nadzieje, że in plus
bo to będzie tylko narastać
In plus in plus - (żart)
Szkoda że tak daleko mieszkacie chętnie umówiłabym sie na jakieś warsztaciki ,wydaje Mi sią ,że rady dawane bezpośrednio lepiej są rozumiane niż te pisane i tłumaczone sieciowo.
A narazie się lecze i oko ciesze Twoimi dziełami...... pozdrawiam
25 i 26 - super 26 to jedno z moich ulubionych zdjęć w Twoim wykonaniu
Wit dzięki
ostatnie trzy