anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jareklubicz takm to dobrze

profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

jareklubicz takm to dobrze

Wstawiam swoje fotki na krytykę i uwagi zaczynam dopiero przygodę z lustrzanka cyfrowa zdjęcia są robione Alfa 200

426 ODPOW. 426
tweety------
Początkujący

Modelka śliczna i taka naturalna, że nic tylko focić i focić :thumbsup:

dejmien
Nowicjusz

dokładnie, oryginał zdecydowanie lepszy! :) I tak jak panna colorful pisze, korzystaj póki można! :)

Creatoor
Początkujący

jareklubicz napisał(a):

ale czego??skoro już tak piszecie to chciałbym wiedzieć czego :( bo łatwo jest napisać że "czegoś tu brakuje " ale wydaje mi się że trzeba to jakoś uzasadnić od tego chyba jest forum nie wszyscy są tu zawodowcami :c8 ja się uczę wiec rady jak najbardziej wskazane

To "coś" nie raz jest nie do określenia. Twoim zdjęciom nie można nic zarzucić od strony technicznej: kolory, kontrasty czy kadry. Nie umiem do końca wyrazić tego, może chodzi o ekspresję, jakiś element który powoduje, że nie możemy oderwać wzroku od zdjęcia, przestaje ono być wtedy pamiątką do albumu czy widokówką. Często zwykłe na pozór zdjęcie gwoździa wbitego w deskę może mieć to "coś". To tak jak z kobietą może być przeciętnej urody ale mieć to coś, błysk w oku... Powiedzmy więc, że na tych zdjęciach brakuje mi ekspresji i pasji w dążeniu do przelania tego co widzę, ja to nazywam studium modela. Przepraszam jak nie potrafię jaśniej ale ja tak to czuję. A tak na marginesie; nie napisałem tego złośliwie i nie jest to też uszczypliwa krytyka.
Pozdrawiam

jareklubicz.
Poszukiwacz

Dzieki wszystkim za odwiedziny :) za krytykę i cenne wskazówki

Creatoor napisał(a):

A tak na marginesie; nie napisałem tego złośliwie i nie jest to też uszczypliwa krytyka.

wcale tak tego nie przyjąłem ;) ciężko mnie wyprowadzić z równowagi a krytyka jest cenna

Creatoor napisał(a):

Często zwykłe na pozór zdjęcie gwoździa wbitego w deskę może mieć to "coś".

tu się zgodzę z Tobą w pełnym słowa znaczeniu

i jeszcze jakieś fotki z dzisiaj :smileyhappy:

colorful-----
Początkujący

pierwsze - ciut brak mi ostrości na kwiatach i za ciemne.
cegły ciekawe, ale imho byłyby ciekawsze, gdybyś jako główny obiekt wybrał sobie cegłę znajdującą się pośrodku stosu - tak żeby kadr zarówno pod nią, jak i nad nią wypełniały inne cegły :)
ostatnie tj. 104 bardzo ładne, bez zarzutów :thumbsup:

Creatoor
Początkujący

104 bardzo ładne. Kolorystyka w moim guście i stylu więc dodatkowy atut. Ładnie skomponowane. Tło miękkie i dobrze kontrastuje z resztą. Ta odrobina odcieni czerwieni robaczka (nie znam się na nich) powoduje że obraz jest żywy. :thumbsup:

dejmien
Nowicjusz

102 - jak dla mnie masakra...
103 - nie wiem dlaczego cały czas mam wrażenie, jakbyś na siłę szukał 'motywu' czy też inspiracji na zrobienie dobrego foto... jest dobre, ale nie ta cegła na główny motyw i trochę inny kadr jak dla mnie ;)
104 - BRAWO! Tą oto fotografią sprawiłeś, że zapomniałem o dwóch powyższych i poprawiłeś swój wizerunek w moich oczach! :) oby tak dalej! :)

Aniqa.
Poszukiwacz

104 najbardziej mi się podoba :c4

jareklubicz.
Poszukiwacz

dejmien napisał(a):

nie wiem dlaczego cały czas mam wrażenie, jakbyś na siłę szukał 'motywu' czy też inspiracji na zrobienie dobrego foto

nie szukam nic na siłę a fotki cykam ot tak sobie bo to lubię a krytyka jest cenną wskazówką może kiedyś znajdę swój cel a tak na razie to cykam i to i owo pozdrawiam

jareklubicz.
Poszukiwacz