Podziel się wrażeniami!
Wstawiam swoje fotki na krytykę i uwagi zaczynam dopiero przygodę z lustrzanka cyfrowa zdjęcia są robione Alfa 200
Modelka śliczna i taka naturalna, że nic tylko focić i focić
dokładnie, oryginał zdecydowanie lepszy! I tak jak panna colorful pisze, korzystaj póki można!
jareklubicz napisał(a):
ale czego??skoro już tak piszecie to chciałbym wiedzieć czego bo łatwo jest napisać że "czegoś tu brakuje " ale wydaje mi się że trzeba to jakoś uzasadnić od tego chyba jest forum nie wszyscy są tu zawodowcami ja się uczę wiec rady jak najbardziej wskazane
Dzieki wszystkim za odwiedziny za krytykę i cenne wskazówki
wcale tak tego nie przyjąłem ciężko mnie wyprowadzić z równowagi a krytyka jest cennaCreatoor napisał(a):
A tak na marginesie; nie napisałem tego złośliwie i nie jest to też uszczypliwa krytyka.
tu się zgodzę z Tobą w pełnym słowa znaczeniuCreatoor napisał(a):
Często zwykłe na pozór zdjęcie gwoździa wbitego w deskę może mieć to "coś".
pierwsze - ciut brak mi ostrości na kwiatach i za ciemne.
cegły ciekawe, ale imho byłyby ciekawsze, gdybyś jako główny obiekt wybrał sobie cegłę znajdującą się pośrodku stosu - tak żeby kadr zarówno pod nią, jak i nad nią wypełniały inne cegły
ostatnie tj. 104 bardzo ładne, bez zarzutów
104 bardzo ładne. Kolorystyka w moim guście i stylu więc dodatkowy atut. Ładnie skomponowane. Tło miękkie i dobrze kontrastuje z resztą. Ta odrobina odcieni czerwieni robaczka (nie znam się na nich) powoduje że obraz jest żywy.
102 - jak dla mnie masakra...
103 - nie wiem dlaczego cały czas mam wrażenie, jakbyś na siłę szukał 'motywu' czy też inspiracji na zrobienie dobrego foto... jest dobre, ale nie ta cegła na główny motyw i trochę inny kadr jak dla mnie
104 - BRAWO! Tą oto fotografią sprawiłeś, że zapomniałem o dwóch powyższych i poprawiłeś swój wizerunek w moich oczach! oby tak dalej!
104 najbardziej mi się podoba
dejmien napisał(a):
nie wiem dlaczego cały czas mam wrażenie, jakbyś na siłę szukał 'motywu' czy też inspiracji na zrobienie dobrego foto
Chciałem spróbować