Podziel się wrażeniami!
Tak na początek kilka ważyków
wazyk11.jpg
wazki.jpg
wazka99FR.JPG
ciekawy album
ale utrudniasz komentującym nie numerując zdjęć
o ile "ważka po prostu " nie przemawia do mnie bo jest zbyt pospolita, to "figlarki " bardzo mi się podobają - ładne kolorki, poprawnie naświetlone, ostre zdjęcie
"ważka na patyku " - nie podoba mi się - może to przez "brak" kolorów ?
" jesienne listeczki" - jakoś tak, zbyt sucho. Dla mnie jesień, to mocne i intensywne barwy. Spokojne i stonowane - ale stanowcze. Tu ich brak.
"mewa z Niechorza" - zbyt centralnie i poruszone (domyślam się, że trudne warunki były )
"Sarna" - fajna, taka zdziwiona sarenka - wprawdzie za dużo tyłka, za mało twarzy (jakbyś mógł zwiększyć ogniskową lub się przybliżyć byłoby okej - ale wiem, że zapewne nie mogłeś)
z serii samolotowej zdecydowanym faworytem jest dla mnie "i poleciał..." - bo pozostałe są banalne. Zaś ta jest taka inna. Fajna
"nurkująca po śniadanko " - fajne, ale ja również wolałbym w pionie
"taniec z falami" - fajne -ale jakbyś się schylił i zrobił zdjęcie z jej poziomu - byłoby wyśmienite.
'Międzyzdroje i "pomnik wrony" ' - fajne, ale zbyt centralnie jak dla mnie
"znad Odry w okolicach Stepnicy" - bardzo fajne zdjęcie - no i kwadrat dobrze spasowany
Kris brak numeracji jest jak najbardziej celowy.
Moim zdaniem łatwiej jest skojarzyć fotkę po tytule, niż po numerze (no bo co to było pod numerem 4 ??).
Dziękuję za cenne, mobilizujące do lepszej pracy opinie
Witam.
Trzy ostatnie zdjecia ktore zamiesciłeś bardzo ładne w szczególnosci taniec z falami- najbardziej cieszy Moje oko. Podobnie jak Tadeusz pisał nie ma sie do czego przyczepic a to znaczy, ze Jesteś na dobrej drodze. Pozdrawiam i czekam na nastepne.
No to teraz coś z zupełnie nowej dla mnie kategorii czyli makro.
Sprawiłem sobie mieszek, zapiąłem heliosa, a oto efekty
Na razie doświetlane "pokładową" lampą, ale już niedługo skończę robić pierścieniówkę
Co to za lodziki
Mi chyba się na oczy ciepło , Nie wiem co to jest
Ale zdjęcia super, za to "lodzik2" najlepsze
'nie zasmakowały' mi te lody
Kris tak jak pisałem to pierwsze poważniejsze próby z makro
Starosta to są zamarźnięte kropelki na końcach gałązek mają około 4-5mm każda
florius napisał(a):
Starosta to są zamarźnięte kropelki na końcach gałązek mają około 4-5mm każda
Hmm, jakby je tak do pionu wszystkie i tym grubym do góry... w końcu tytuł zobowiązuje
Albo tak, żeby ta kropla zwisała zawsze w dół. Liczy się wygląd, anie jak było - tam.
Ładne makrówki na początek.
bardzo ladne zdjecia, makra sa swietne; moj faworyt to "pomnikowy".